Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Το Πρώτο Τάγμα της ...Γης

Έχετε ξανακούσει για την ύπαρξή του; Και όμως λειτουργεί, με μεγάλη μυστικότητα και εξελίσσεται. "The First Earth Batallion" ήταν η ιδέα ενός Αμερικανού αντισυνταγματάρχη του Τζιμ Κάνον, που σαν απόστρατος πια, αφού υπηρέτησε στο Βιετνάμ, (μεγάλος στην ηλικία τώρα), αφοσιώθηκε στην μελλοντολογία. 

"Οραματίστηκε", την δημιουργία ενός διαφορετικού στρατού, που δεν θα χρησιμοποιεί θανατηφόρα και καταστρεπτικά όπλα εναντίον του αντιπάλου, αλλά θα επιβάλλεται με την ...ισχυρή πνευματική του δύναμη!

Φαντάστηκε την 10ετια του '70, απηυδισμένος από την τραγικότητα του πολέμου, ένα νέο στρατό μιας Νέας Εποχής που έρχεται. Ο Στρατός της Γης, θα βασίζεται πάνω στους κανόνες της ηθικής, της αγάπης προς τον συνάνθρωπο και στην αγάπη προς την μητέρα Γη. Δεν θα προέρχεται από ένα μόνο έθνος, αλλά θα είναι παγκόσμιος, αφού εξελιχθεί σταδιακά από τα εθνικά κύτταρα, σε παγκόσμια δύναμη προστασίας του πλανήτη. 

Θα πρέπει όμως να προηγηθεί η κοινή ή συλλογική συνείδηση μεταξύ των εθνών για την αγάπη και προστασία της Γης! Αναφέρει μέσα στο εγχειρίδιο που εκπόνησε, "Evolutionary Tactics"(Εξελικτικές Τακτικές) τις αρχές του και τις αποστολές του 1ου Τάγματος της Γης, της πρώτης πειραματικής μονάδας αυτού του πρωτοφανούς στρατού. Οι σημαντικότερες απ' αυτές είναι: 

  • Θεματοφύλακες και πρωτοπόροι του αστικού περιβάλλοντος
  • Καταπολέμηση της τρομοκρατίας
  • Αντιμετώπιση μειζόνων καταστροφών και διάσωση ανθρωπίνων ζωών
  • Προστασία του περιβάλλοντος
  • Προστασία πανίδας και χλωρίδας
Θυμίζει η θεωρία του, λίγο πράσινους και οικολόγους! Αλλά προχωράει ακόμη περισσότερο. Η μονάδα θα οργανωθεί χωρίς τυπικότητες, η στολή του προσωπικού δεν θα έχει ομοιογένεια, η οργανωτική του δομή θα είναι ευμετάβλητη ανάλογα με την κατάσταση και η ενότητά του θα στηρίζεται στην ..πολυπολιτισμικότητα και στην πολυμορφία, αφού το προσωπικό θα προέρχεται από πολλές φυλές και έθνη.

Ο κύριος και αρχικός στόχος θα είναι η επίλυση  των διαφορών και η αντιμετώπιση των κατά τόπους γήινων πολεμικών συγκρούσεων με μη θανατηφόρα και καταστρεπτικά μέσα, γιατί πρέπει να σέβονται τον πλανήτη και την ζωή επάνω σ' αυτόν. 

Τα μέλη του Τάγματος θα είναι αυτοδύναμοι μαχητές. Όπως ήταν οι μοναχοί-πολεμιστές της Ασίας. Θα διαλογίζονται, θα ασκούνται στο γιόγκα και στις πολεμικές τέχνες. Θα αναπτύξουν στο έπακρο τις εσωτερικές τους και πνευματικές τους δυνάμεις και θα μπορούν να τηλεκινούν αντικείμενα! Θα μπορούν να αντιλαμβάνονται τις "αύρες" των ζωντανών οργανισμών και να επικοινωνούν τηλεπαθητικά μεταξύ τους. Θα μπορούν να  εφαρμόζουν την "ψυχοκίνηση" και να υπολογίζουν κινήσεις και ταχύτητες γρηγορότερα από ένα υπολογιστή. Θα ελέγχουν απόλυτα το σώμα τους και όλα τα εσωτερικά τους όργανα όπως είναι η καρδιά, την οποία θα έχουν την ικανότητα να την σταματούν, χωρίς αρνητικές συνέπειες στην υγεία τους.

Θα μπορούν να ανακαλούν ιστορικές μνήμες του ανθρώπου και να προβλέπουν το μέλλον. Θα μπορούν να κινούνται ακόμη και ..εξωσωματικά και να επανέρχονται. Θα διαισθάνονται τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων και θα μπορούν να "διαβάζουν" τη σκέψη τους. Το διαιτολόγιό τους  θα είναι λιτό, βασιζόμενο στην χορτοφαγία κατά 90% και θα μπορούν να επιβιώνουν  έξω στη φύση, για 20 τουλάχιστον συνεχόμενες ημέρες. Θα πρέπει να έχουν την αφοσίωση του μοναχού και την ακρίβεια και δεξιοτεχνία ενός μαχητού. Γι΄αυτό ο Κάνον τους ονόμασε μοναχούς-πολεμιστές. 

Αυτοί οι απόλυτα επιλεγμένοι μαχητές, θα αποτελούν μια ειδική δύναμη άριστα εκπαιδευμένη στη νέα τεχνολογία αλλά και στη αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας. Οι τεχνικές αυτοάμυνας και πάλης σώμα με σώμα στις οποίες θα είναι τέλεια εκπαιδευμένοι θα αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της βίας που θα επιχειρείται να ασκηθεί εναντίον τους. 

Το Τάγμα της Γης θα είναι μία νέα μονάδα Ειδικών Δυνάμεων,  με δυνατότητα να ενεργεί οπουδήποτε στον πλανήτη, να προσεγγίζει τον ντόπιο πληθυσμό, να τον υποστηρίζει, εκπαιδεύει και να τον επηρεάζει ευμενώς για την επιβολή της ειρήνης και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι άνδρες και οι γυναίκες που θα ανήκουν σ΄αυτή τη δύναμη των κομάντος, θα διασπείρονται παντού όπου υπάρχει εν δυνάμει ή σε εξέλιξη σύρραξη και θα επιδιώκουν με τις ψυχικές και άλλες δυνάμεις τους, την παύση των συγκρούσεων και την επαναφορά της ειρήνης. Θα επιλέγουν άτομα που διαθέτουν παρόμοια προσόντα και θα τα προετοιμάζουν για την ένταξή τους στη δύναμή τους. Θα οργανώνουν ομάδες μαχητών για την αντιμετώπιση των απειλών από αδίστακτους αντίπαλους.

Αυτοί οι σύγχρονοι ..μάγοι, που μας φέρνουν στο μυαλό τους πολεμιστές Τζεντάϊ από τον Πόλεμο των Άστρων, θα είναι εξοπλισμένοι με κάθε μορφής  αναισθητικές, καταπραϋντικές, παραισθησιογόνες και άλλες ουσίες, "ραβδοσκόπια" για την ανεύρεση σηράγγων, μη θανατηφόρα φορητά όπλα  αλλά και θανατηφόρα, που θα αποτελούν την τελευταία λύση, αν όλες οι άλλες μέθοδοι έχουν πλέον αποτύχει. Η προσέγγιση των αντιπάλων θα είναι κατ' αρχή ειρηνική και θα επιστρατεύουν όλες τους τις δυνάμεις για να επιβάλλουν την θέλησή τους επάνω τους.

Μάλιστα κυκλοφόρησε και ταινία το 2009, εμπνευσμένη από αυτή την μελλοντολογική θεωρία με τον τίτλο: "The Men Who Stare at Goats".(Δείτε τη, πιέζοντας τον τίτλο)

Πολλές από αυτές τις ιδέες του Κάνον ερευνήθηκαν από το αμερικανικό Πεντάγωνο και βρήκαν εφαρμογή αρχικά στο χώρο των ψυχολογικών επιχειρήσεων και μάλιστα στον τομέα των παραψυχολογικών μεθόδων. 

Ένα ειδικό τμήμα των Ειδικών Δυνάμεων άρχισε από την 10ετία του '80 να εκπαιδεύεται, παράλληλα με την λοιπή εκπαίδευση και στις  πολεμικές τέχνες και στον διαλογισμό, με σκοπό την ανάπτυξη όλων αυτών των απαιτούμενων "εσωτερικών" πνευματικών δυνάμεων. 

Σήμερα εκτιμώ ότι τα πράγματα πρέπει να έχουν βελτιωθεί ακόμη περισσότερο αλλά ενδεχομένως ο κύκλος αυτών των ανθρώπων είναι ακόμη πολύ κλειστός. "Ζουν ανάμεσά μας" για να χρησιμοποιήσω την έκφραση ενός γνωστού και συμπαθούς παρουσιαστού στην τηλεόραση. 

Το βέβαιο είναι ότι η πειραματική μονάδα ή δύναμη, ανήκει στο χώρο των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων και πιθανόν συνεργάζεται και με άλλους στρατούς. Δεν είμαι σίγουρος  αν ασπάζονται τη θεωρία του Κάνον σε όλη της την έκταση και βάθος. Η διασπορά τους όμως σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης είναι πολύ πιθανή.

Ανιχνευτής








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.