Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Όπου τολμούν οι αετοί

Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ένας Αμερικανός στρατηγός που συμμετέχει στην επιτελική σχεδίαση της εισβολής των Συμμάχων στην Ευρώπη, αιχμαλωτίζεται μετά από πτώση του αεροσκάφους που τον μετέφερε και φυλακίζεται από τη Γκεστάπο σ’ ένα ορεινό φρούριο, το "Schloss Adler" (Κάστρο των Αετών), το οποίο βρίσκεται πάνω από την μικρή πόλη του Werfen της Αυστρίας σε λόφο ύψους 623 μέτρων.

Οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν ακόμη τα καθήκοντα του στρατηγού.

Αν και το φρούριο θεωρείται απόρθητο, οι Σύμμαχοι οργανώνουν μια παράτολμη αποστολή έγκαιρης διάσωσης του στρατηγού, πριν διαρρεύσουν οι πληροφορίες. Μια ομάδα κομάντος σπεύδει να τον απελευθερώσει με κάθε κόστος...

Μια "δροσερή" ταινία της 10ετίας του '60, με κορυφαίους για την εποχή τους, ηθοποιούς! Δείχνει τον τρόπο δράσης των τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων της εποχής του μεγάλου πολέμου. 

Για τους νεότερους, ίσως αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη ώρα χαλάρωσης! Για τους παλιότερους, θα επαναφέρει πολλές και συναισθηματικά πολύτιμες αναμνήσεις...

Η κανονική  ονομασία του κάστρου που εξακολουθεί να κατοικείται, είναι Burg Hohenwerfen και αποτελεί τουριστική ατραξιόν της περιοχής μαζί με το σπήλαιο   Eisriesenwelt, το οποίο θεωρείται ως το μεγαλύτερο παγοσπήλαιο στον  κόσμο.

Δείτε την ταινία με ελληνικούς υπότιτλους ΕΔΩ, ή και ΕΔΩ


Ανιχνευτής



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.