Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Οι δρομείς της ερήμου

Οι αγώνες των 4 Ερήμων!
Σε τέσσερεις  ερήμους του κόσμου, διοργανώνονται κάθε χρόνο  αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων για όσους θέλουν και μπορούν ν΄ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες αυτών των αφιλόξενων περιοχών. Η έρημος  Γκόμπι στην Κίνα, η Σαχάρα (Ναμίμπια) στη Αφρική, η έρημος Ατακάμα στην Χιλή και η παγωμένη έρημος της Ανταρκτικής, είναι τα σημεία αναφοράς αυτών που αποζητούν την μεγίστη δρομική περιπέτεια της ζωής τους.

Η ελληνική σημαία κυματίζει ανάμεσα στις άλλες (Πηγή)
Διασχίζουν 250 χιλιόμετρα μέσα σε 7 ημέρες, (έξι διανυκτερεύσεις) με τον ατομικό τους φόρτο, ξηρά τροφή, νερό (που τους παρέχεται κάθε ημέρα από τους οργανωτές) και ύπνο σε σκηνές για την ολιγόωρη διανυκτέρευση και ανάπαυση. Η διοργάνωση και στις παραπάνω τέσσερεις ερήμους γίνεται από την ίδια συντονιστική ομάδα,  που ονομάζεται ακριβώς έτσι: "The 4 Deserts Race Series".

Ο δρόμος της ερήμου Γκόμπι, στην αφετηρία του. Οι αθλητές μόλις έχουν ξεκινήσει.  (Πηγή)
Ιδρύθηκε από μια δυναμική γυναίκα, αθλήτρια τέτοιων ακραίων αθλημάτων και η ίδια, η οποία από το 2003 οργανώνει με την ομάδα της τέτοιους αγώνες, με έδρα το Χονγκ-Κονγκ. Το 2016, συμπληρώνει 47 αγώνες μεγάλων αποστάσεων σε δύσκολες περιοχές, με συμμετοχή αθλητών από 100 χώρες, μεταξύ αυτών και από Ελλάδα. Το περιοδικό TIME, συγκαταλέγει αυτή τη δραστηριότητα μέσα στις 10 πιο δύσκολες αθλητικές δοκιμασίες αντοχής  του κόσμου.

Πορεία μέσα στην Ατακάμα (Πηγή)
Τα έσοδα των εκδηλώσεων, χρησιμοποιούνται για αγαθοεργίες, ενώ πολλές εταιρείες ειδών σπορ αναλαμβάνουν σαν χορηγοί. Βέβαια η διαφήμιση μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, είναι πολύ μεγάλη και επικερδής υπόθεση για αυτές!  Αρκετά προϊόντα εταιρειών δοκιμάζονται κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες και οι αγώνες γι' αυτές, ίσως αποτελούν και πραγματικό πεδίο δοκιμών! Όλοι τελικά κάτι κερδίζουν! Για παράδειγμα έχουμε τις αφυδατωμένες τροφές, που από τα σχόλια των αθλητών βελτιώνονται συνεχώς! Αλλά και αθλητικά είδη πάσης φύσεως δοκιμάζονται εδώ!

Διασχίζοντας τη Σαχάρα (Πηγή)
Το πότε γίνονται και τι χρειάζεται να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν στην πολύ προσεγμένη ιστοσελίδα των αγώνων. Γιατί όμως θέλουν να συμμετέχουν απλοί, καθημερινοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας, όπως συνηθίζεται να λέμε για τους κοινούς θνητούς; Το πείσμα και η φιλοδοξία να ξεπεράσουν μια δύσκολη κατάσταση! Το ζητούμενο δεν είναι η πρωτιά, αλλά η επιτυχής ολοκλήρωση της δοκιμασίας, η εμπειρία μιας περιπέτειας! Ο αγώνας επιβίωσης που όταν βγαίνεις νικητής γεμίζεις από ένα υπέροχο αίσθημα ευφορίας!

Με θεα..τές τους πιγκουίνους της Ανταρκτικής (Πηγή)
Ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, περιγράφει πώς ακριβώς αισθάνονται οι αθλητές που συμμετέχουν και μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ!


Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.