Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Η επιστροφή των ειδικών δυνάμεων...

SAS. Φωτογραφία Αρχείου (Πηγή)
Μετά από την εν ψυχρώ δολοφονία τουριστών στην Τυνησία από έναν φανατικό ισλαμιστή τον περασμένο μήνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισε την αποστολή προσωπικού SAS και SBS στη Συρία και στο Ιράκ, προκειμένου να ενισχύσουν αυτούς που ήδη είναι εκεί και να γίνει πλέον πιο εντατική η προσπάθεια εξάρθρωσης του συστήματος διοίκησης και ελέγχου του στρατού του "Ισλαμικού Κράτους". 

Τα 3/4 των δολοφονηθέντων άτυχων τουριστών, ήταν Βρετανοί και κάτι έπρεπε να γίνει! Στα πλαίσια λοιπόν της αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών και ειδικότερα της τρομοκρατίας, ο πρωθυπουργός Κάμερον αποφάσισε κατ' αρχήν την διάθεση του 2% του ΑΕΠ κάθε χρόνο και για την επόμενη 10ετία, προς υποστήριξη της άμυνας.

Η προμήθεια ή κατασκευή νέων μη επανδρωμένων αεροχημάτων, ΜΕΑ  ή drones, όπως αναφέρονται διεθνώς και ο εξοπλισμός μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, όπως είναι οι SAS και οι SBS αποτελούν πρώτη προτεραιότητα. Παράλληλα αναμένεται και παράδοση του νέου αεροπλανοφόρου τους HMS Queen Elizabeth   το οποίο θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο από το 2020 και θα αποτελεί μια πλωτή βάση διακλαδικών επιχειρήσεων οπουδήποτε στον κόσμο, προς διασφάλιση των βρετανικών εθνικών συμφερόντων.

Ήδη οι Βρετανοί έχουν ξεκινήσει τη χρήση ΜΕΑ τύπου Reaper και έχουν εκτελέσει τουλάχιστον 1000 αεροπορικές αποστολές, προσβάλλοντας πάνω από 300 στόχους στα κατεχόμενα εδάφη από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), στα πλαίσια της επιχείρησης "Shader". Μάλιστα, σε αντιπαράθεση των εκφοβιστικών βίντεο που  βγαίνουν στο διαδίκτυο από πλευράς ΙΚ, οι Βρετανοί εμφανίζουν τις προσβολές των στόχων τους και από  τα επιθετικά τους  ΜΕΑ!

Οι Βρετανοί κομάντος, σύμφωνα με το δόγμα τους και όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο, εστιάζουν την προσοχή τους στην αναγνώριση και τον εντοπισμό στόχων "ειδικού βάρους" και ιδιαίτερα στην ανεύρεση ηγετών του ΙΚ, τους οποίους είτε θα συλλάβουν ζωντανούς, είτε θα τους εξουδετερώσουν με την υποστήριξη μαχητικών αεροσκαφών ή ΜΕΑ.

Σίγουρα δεν επιθυμούν αυτό που ..διακαώς επιθυμούν οι αντίπαλοι! Δηλαδή μια στενή και ..θερμή συνάντηση! Φαντασθείτε τι αντίκτυπο θα είχε, να έβλεπε ο κόσμος σε βίντεο την φρικτή σφαγή ενός SAS! Αλλά αυτό θα είναι μάλλον πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο, γιατί μιλάμε για εκπαιδευμένους και έμπειρους μαχητές, που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, ακόμη και το θάνατό τους!

Εν τούτοις, μια τέτοια συνάντηση, θα μπορούσε να μην είναι απλά μια ..κακή σύμπτωση! Θα μπορούσε να προκαλέσει συσσώρευση δυνάμεων του ΙΚ σε κάποιο σημείο μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή με σκοπό τη σύλληψη προσωπικού των ειδικών δυνάμεων και  να ..συμπέσει με ταυτόχρονη προσβολή από αέρος όλων των εμπλεκομένων μαχητών του ΙΚ! Δηλαδή οι ειδικές δυνάμεις να παίξουν το ρόλο του δολώματος!

Βέβαια αυτό είναι ένα ακραίο σενάριο! Κατά κανόνα οι ειδικές δυνάμεις προσπαθούν να παραμείνουν στην αφάνεια ώστε να έχουν ευχέρεια κινήσεων. Και εφόσον εστιάζουν τις προσπάθειές τους στα ηγετικά στελέχη του ΙΚ, θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν το εμπόδιο της  "Ασπίδας του Ισλάμ"! Τι είναι αυτό; Είναι η επίλεκτη φρουρά των ηγετών του ΙΚ. Μαχητές άρτια εκπαιδευμένοι, πιστοί μέχρι θανάτου στις αρχές του ΙΚ και με πλήρη υπακοή στην ηγεσία τους! Είναι οι "Αθάνατοι" του ΙΚ. Αν εξουδετερωθούν αυτοί, είναι εύκολο να προσβληθούν και οι αρχηγοί!

΄Φαίνεται ότι "το νερό μπήκε στ' αυλάκι" και αργά αλλά σταθερά προσεγγίζονται οι επιθυμητοί στόχοι. Θα φανεί το αποτέλεσμα, στο "αόρατο μέλλον"!

Γκούρκας κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στην εξουδετέρωση αντιπάλου με μαχαίρι κούκρι. (Πηγή φωτογραφίας) 
Στο μεταξύ οι SAS,έχουν αρχίσει να κατατάσσουν στις τάξεις τους, μετά από την σκληρή επιλογή τους βέβαια, μαχητές Γκούρκας. Οι Νεπαλέζοι σκληροτράχηλοι πολεμιστές, που μπορούν και μιλάνε τη γλώσσα Urdu, αποτελούν πολύτιμους συνεργάτες σε θέατρα επιχειρήσεων, όπως αυτό του Αφγανιστάν. Λέγεται ότι ήδη 12 απ' αυτούς που πέρασαν επιτυχώς την εκπαίδευση, βρίσκονται με την υπόλοιπη δύναμη επιχειρήσεων εναντίον του ΙΚ. Οι κατάλληλοι άνθρωποι για την κατάλληλη θέση!

Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.