Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

11-12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

O Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» προκηρύσσει, στα πλαίσια του μακροβιότερου Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Ελύμνια 2015» και υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας, τη Διοργάνωση Μαραθώνιας Κολύμβησης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015», στη Λίμνη Ευβοίας, το Σάββατο και την Κυριακή 11 και 12 Ιουλίου 2015. Η Διοργάνωση, «Τιμής Ένεκεν», φέρει το όνομα του πρώτου επιβεβαιωμένου κολυμβητή μακρών αποστάσεων στην αρχαιότητα, ο οποίος με τις κολυμβητικές του επιδόσεις και την υποβρύχια δράση του διαδραμάτισε καίριο ρόλο στη ναυμαχία του Αρτεμισίου (480 π.Χ.), στη Βόρεια Εύβοια.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τον κύριο Υπερμαραθώνιο Κολυμβητικό Αγώνα:

5ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ 2015

14.500 Μ. (80 ΣΤΑΔΙΩΝ)

(Σάββατο 11 Ιουλίου 2015)

Επιπρόσθετα, προσβλέποντας στη διάδοση του ιδεώδους της «Σκυλίϊας»-Μαραθώνιας Κολύμβησης, αθλοθετεί και τους κολυμβητικούς αγώνες αντοχής:

«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015» 500 μ. (9-16 χρονών*)

«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015» 5.000 μ. (ανοικτή κατηγορία από 16 χρονών*) 

(Κυριακή 12 Ιουλίου 2015)
Είναι ευρέως γνωστό ότι οι αγώνες μακρών αποστάσεων πάντα αποτελούσαν μια διαχρονική πρόκληση και μια ακόμα παρακαταθήκη του Ελληνικού Πολιτισμού για τις γενιές των ανθρώπων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Ο Όμιλός μας επιδιώκοντας να αναβιώσει και να επαναφέρει, σε εποχές δύσκολες, το Αθλητικό και Ολυμπιακό Ιδεώδες διαμορφώνει ένα νέο σκάμμα ευγενούς συναγωνισμού και μια δοκιμασία σωματικής και ψυχικής αντοχής, μακριά από τις σκοπιμότητες του πρωταθλητισμού. Με την εκδήλωση αυτή επιχειρείται ταυτόχρονα η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προφύλαξη του Β. Ευβοϊκού Κόλπου από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις και η ανάληψη πρωτοβουλίας για την ανακήρυξή του ως περιοχή μεγάλης περιβαλλοντικής και οικολογικής σημασίας, η οποία χρήζει προστασίας.

Παράλληλα, το Δ.Σ. του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών», συνεπές στην πρόθεσή του να συμβάλει στην ανάδειξη και προβολή ναυτικών προσωπικοτήτων της περιοχής μας, οι οποίες προέβησαν σε πράξεις διάσωσης, ναυτικής συνδρομής και γενικότερου ανθρωπιστικού αλτρουισμού στη θάλασσα, αποφασίζει να προσδώσει και πρόσθετη επωνυμία στον κύριο Κολυμβητικό Υπερμαραθώνιο του φετινού καλοκαιριού ως:

«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015»

5ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ 2015

“ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ”-ΛΙΜΝΙΩΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

ΤΣΙΦΟΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.