Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ένας καλός μαχητής είναι και ένας καλός αθλητής


Ένα διαφημιστικό σποτ, για αθλητικά-στρατιωτικά γυαλιά, μου κίνησε πολύ την περιέργεια, γιατί πραγματικά "έπιασε" τον παλμό, την ψυχοσύνθεση, ενός ανθρώπου που εθελοντικά έρχεται να υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις και στη συνέχεια παραμένει για χρόνια μέσα στον χώρο γιατί τον αγαπά και αισθάνεται σαν στο σπίτι του.

Είναι γεγονός ότι για να μπορεί κάποιος να συνεχίζει να υπηρετεί στις ειδικές δυνάμεις, πρέπει να βρίσκεται πάντοτε σε άριστη φυσική κατάσταση, να αθλείται, να του αρέσει η περιπέτεια, η περιπλάνηση στο βουνό, η έκθεση στη θάλασσα, οι βουτιές στον αέρα!

'Οπως λέγεται στη σύγχρονη αργκό, "πρέπει να τόχει"! Όταν χάσει αυτή τη σπίθα της περιπέτειας, την όρεξη της άθλησης, αλλά πολύ περισσότερο την αγάπη προς τον χώρο, πρέπει να ξέρει ν' αποχωρεί.

Πολλά ακούγονται και λέγονται για τις αποχωρήσεις προσωπικού ειδικών δυνάμεων, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ναι, δεν αντιλέγω ότι η καθημερινή βιοπάλη, εξαναγκάζει πολλές φορές άτομα, καλούς κομάντος, στην αναζήτηση πιο επικερδούς επαγγέλματος και δεν το κατακρίνω. 

Συμφωνώ ότι είναι πολύ άδικο, άνθρωποι που καθημερινά ίσως παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα, να εξισώνονται με άλλους που η δουλειά τους είναι ήρεμη με τακτικό ωράριο, χωρίς επιφυλακές, χωρίς ετοιμότητες μερικών λεπτών ή ωρών και προπαντός χωρίς άμεσο, ορατό κίνδυνο!

Ναι, είναι πολύ κακοπροαίρετο, για παράδειγμα, άνδρες των ειδικών δυνάμεων να τοποθετούνται στην ίδια κλίμακα επικινδυνότητας με τους συναδέλφους τους (καθ' όλα αξιοπρεπείς) που εργάζονται στην κατασκευή αρβύλων και χρησιμοποιούν τοξικές ουσίες στη δουλειά τους. Κάποτε ειπώθηκε και αυτό από επίσημα χείλη!

Ναι, πρέπει η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία, να εξετάσει τη συγκεκριμένη περίπτωση και κατηγορία προσωπικού πιο προσεκτικά, δίνοντας προτεραιότητα στη λύση των προβλημάτων τους, όπως δίνει προτεραιότητα στην ανάθεση αποστολών στις ειδικές μονάδες, στον ελάχιστο χρόνο, τηρώντας τους σε μεγίστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και απαιτώντας μεγίστη μαχητική ικανότητα!

Αν δεν λυθούν τέτοια προβλήματα, όταν θα χρειασθούν ειδικές δυνάμεις, ...ίσως να μην υπάρχουν! Και τότε θα είναι πολύ αργά...

Πέρα όμως από όλα αυτά, το ότι ένας καλός μαχητής είναι και καλός αθλητής εξακολουθεί να ισχύει και μάλιστα διεθνώς. "Πρέπει να τόχει"!

Δείτε το σποτ παρακάτω!

Ανιχνευτής






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.