Μία νέα εύκολη και πρακτική τεχνολογία προβάλλει στον ορίζοντα! Με αυτή θα γίνεται εύκολα η μετατροπή μη πόσιμου νερού, θαλασσινού ή όχι, σε πόσιμο και ταυτόχρονα θα εξάγει το υδρογόνο το οποίο θα χρησιμοποιείται για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας.
Μία ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου Purdue έχει κατασκευάσει ένα κράμα αλουμινίου που όπως ισχυρίζονται, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταφερόμενο οπουδήποτε εύκολα, για την παραγωγή ενέργειας και ποσίμου ύδατος σε απομακρυσμένα σημεία του κόσμου, καθώς και σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το κράμα περιέχει τα στοιχεία αλουμίνιο, γάλλιο, ίνδιο και κασσίτερο.
Βυθίζοντας αυτό το κράμα σε νερό, ακόμη και θαλασσινό, δημιουργείται ακαριαία μία χημική αντίδραση που διασπά το νερό σε μόρια υδρογόνου και οξυγόνου. Το υδρογόνο με τη βοήθεια ενός απλού μηχανισμού μεταφέρεται σε δεξαμενή "καυσίμου" για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ παράλληλα παράγει νερό με τη μορφή υδρατμών, σαν υποπροϊόν της καύσης του, σύμφωνα πάντα με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Παρακάτω δείτε μία γραφική παράσταση της όλης ιδέας.
Ο ατμός, κατά την καύση μπορεί να σκοτώσει ό,τι βακτηρίδιο μπορεί να περιέχει το αρχικό νερό και βέβαια συμπυκνούμενος, μετατρέπεται σε καθαρό πόσιμο νερό ο ίδιος. Επειδή δε η τεχνολογία έχει εφαρμογή και με θαλασσινό νερό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή ενέργειας επάνω σε πλοία ή υποβρύχια η μη επανδρωμένα αμφίβια οχήματα και ακόμα για αφαλάτωση και παραγωγή πόσιμου νερού από τη θάλασσα.
Η ερευνητική ομάδα οραματίζεται τη χρήση αυτής της μεθόδου σε φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές του κόσμου, όπου δεν υπάρχει ακόμη ηλεκτρισμός και το καθαρό πόσιμο νερό είναι πρόβλημα. Το αλουμίνιο είναι ένα αβλαβές μέταλλο και βρίσκεται σε αφθονία στη φύση, τρίτο κατά σειρά. Σε ό,τι αφορά το στρατό ξηράς, είναι βέβαιο ότι θα τύχει της ανάλογης εκμετάλλευσης. Ειδικά σε αναπτυσσόμενα τμήματα, σταθμούς διοικήσεως και στρατηγεία.
Το πόσιμο νερό με αυτή τη μέθοδο θα έχει κόστος περίπου 1 Ευρώ τα 4 λίτρα, ενώ η ηλεκτρική ενέργεια θα κοστίζει γύρω στα 30 σεντς ανά κιλοβατώρα και είναι πιο οικονομικά από την εγκατάσταση συμβατικών γεννητριών, ή την κατασκευή πυλώνων για την μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας σε απομονωμένες περιοχές της γης, λένε οι επιστήμονες.
Η προϋπόθεση βέβαια είναι να υπάρχει νερό! Γιατί αν δεν υπάρχει, όλα μένουν στα λόγια! Για το νερό θα γίνονται μεγάλοι πόλεμοι στο μέλλον, εκτός αν αυτή και άλλες παρόμοιες μέθοδοι δώσουν λύση για χρήση των ωκεανών! Ποιός ξέρει;
Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η μέθοδος αυτή για τις ειδικές δυνάμεις, αν μπορέσει να εφαρμόζεται με χρήση φορητών συσκευών.
Ανιχνευτής
ανιχνευτη ρίξε μια ματια....
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?197799-Turkish-Navy-SAT-commando-s-rappel-down-onto-an-attacked-ship