Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Η νέα εξάρτυση του βρετανικού στρατού

Το σύστημα εξάρτυσης Virtus, όπως παρουσιάστηκε στην έκθεση. Αναμένεται να εισαχθεί στον βρετανικό στρατό το 2016.  ( Πηγή)
Μια νέα στρατιωτική εξάρτυση εμφανίσθηκε στην διεθνή  Έκθεση Αμυντικού Υλικού που διοργανώθηκε στο Λονδίνο, τον Σεπτέμβριο 2015 (Defense and Security Equipment International , DSEI, Expo).

Η ισραηλινή εταιρεία, SourceTactical Gear, παρουσίασε μια "σπονδυλωτή" εξάρτυση με την κωδική ονομασία Virtus (Αρετή)! Ελκυστικό όνομα! Το ξεχωριστό με αυτό το είδος εξάρτυσης, που αποτελείται συνολικά από 90 απάρτια, είναι ότι διαθέτει στη ράχη σπονδυλωτό σύστημα προσαρμογής στις διαστάσεις του χρήστη-μαχητή, με αποτέλεσμα να κατανέμεται ομοιόμορφα το βάρος του ατομικού φόρτου επί της  εξάρτυσης αλλά και του μπέργκιν, μεταξύ γοφών και ώμων.

Η ράχη της εξάρτυσης με το σπονδυλωτό σύστημα (Πηγή)
Έτσι ο μαχητής δεν καταπονείται και επομένως αυξάνει η δυνατότητα ευχερούς κίνησης και επιμηκύνεται η αντοχή του! Η νέα εξάρτυση, όπως και άλλες σύγχρονης τεχνολογίας, δίνει τη δυνατότητα της εύκολης προσθαφαίρεσης θηκών  και της μεταφοράς μόνο όσων υλικών  απαιτούνται για την αποστολή. Ήδη έχει υιοθετηθεί από τον βρετανικό στρατό.

Επίδειξη ευκινησίας του μαχητή με την νέα εξάρτυση. Η πράξη θα δείξει! (Πηγή)
Μαζί με την εξάρτυση, προσφέρονται σαν σετ, γυλιού διαφόρων διαστάσεων, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και ένα ελαφρύτερο αντιβαλλιστικό κράνος με προσθαφαιρούμενη προστατευτική προσωπίδα, ειδικό υποσιάγωνο και μηχανισμό ταχείας απελευθέρωσης.  

Μπορείτε να δείτε την περιγραφή αυτής της εξάρτυσης σε διαφημιστικό βίντεο ΕΔΩ!


Ανιχνευτής













Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.