Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αλλαγή Διοίκησης στην 13η ΔΕΕ



 
Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης

Την Παρασκευή 28/3/14 έγινε η παράδοση - παραλαβή της διοίκησης της 13ης ΔΕΕ "Ιερός Λόχος", του καλύτερου ίσως σχηματισμού του Ελληνικού Στρατού.
 
Ο Ταξίαρχος Κων-νος Φλώρος, παρέδωσε την διοίκηση του σχηματισμού στον Ταξίαρχο Σταύρο Παναγιωτάκη, παρουσία του Διοικητού της Ι ΜΠ Υποστράτηγου Αντώνη Νομικού και του Αρχηγού Στόλου Αντιναύαρχου Παναγιώτη Λίτσα. 
 
 Η ιδιαίτερη αυτή αφιέρωση στον σχηματισμό αυτόν του Ελληνικού Στρατού έχει αιτία. Αφενός να αποδώσουμε φόρο τιμής στο προσωπικό των Μονάδων του σχηματισμού, για το εκπληκτικό έργο που αφανώς για τον πολύ κόσμο επιτελούν και συντελούν τα μέγιστα στην εθνική άμυνα και ασφάλεια. 
 
Αφετέρου δε για να παρουσιάσουμε την εικόνα των στελεχών (ηγητόρων και προσωπικού) της 13 ΔΕΕ "Ιερός Λόχος", μέσα από την Ημερήσια Διαταγή του παραδίδοντος Διοικητού της, όπου αντικατοπτρίζονται τα γενικά χαρακτηριστικά των στελεχών των ΕΔ μας, όπως η πλήρη στρατιωτική κατάρτιση, το υψηλό εθνικό φρόνημα, η αίσθηση του καθήκοντος ανεξάρτητα των υφισταμένων συνθηκών και της Ελληνικής οικονομικής ¨Οδύσσειας", το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής και η μεγαλειώδης προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους για την διατήρηση του Στρατού μας στα υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας και ικανότητας, παρά τις "προσπάθειες απαξίωσής των" από (ξένες και ντόπιες) δυνάμεις που επιθυμούν τούτο.



1 σχόλιο :

  1. Μα γιατι ταραζονται οι Τουρκοι; Εδω σε εμας, που προ ημερων περασαν τον Ισθμο της Κορινθου μας ειπανε οτι τα πολεμικα ταχα δεν συνηθιζεται να σηκωνουν την ξενη σημαια οταν περνανε απο αλλο κρατος........... ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.