Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Η μάχη για τη γέφυρα

Η γέφυρα της γερμανικής πόλης Remangen έγινε πεδίο σφοδρής μάχης μεταξύ των αποχωρούντων Γερμανών και των αμερικανικών στρατευμάτων. 

Οι πρώτοι ήθελαν να καταστρέψουν την γέφυρα Λούντεντορφ όπως είναι η ονομασία της, που είναι βασικά μια σιδηροδρομική γέφυρα και οι δεύτεροι να την κρατήσουν γερή για να περάσουν άρματα στην απέναντι όχθη του Ρήνου ποταμού για να καταλάβουν την βιομηχανική περιοχή του Ρουρ.

Με μια γέφυρα άθικτη, τα συμμαχικά στρατεύματα ήθελαν να μεταγγίσουν δυνάμεις χωρίς ν' αναγκαστούν να εκτελέσουν επιχείρηση διάβασης ποταμού, που θα τους καθυστερούσε σημαντικά!

Η προετοιμασμένη καταστροφή της γέφυρας δεν πέτυχε χάρις στη δολιοφθορά  κάποιων εκρηκτικών γεμισμάτων από  Πολωνούς εργάτες που δούλευαν αναγκαστικά, για τους Γερμανούς.

Η μάχη άρχισε να γίνεται έντονη μεταξύ των αντιπάλων με εναλλασσόμενες καταστάσεις. Ο Χίτλερ ζήτησε την εκτέλεση των υπευθύνων για την αποτυχία της καταστροφής της γέφυρας, ενώ επιχείρησε με αεροπορικό βομβαρδισμό, αλλά και με βατραχανθρώπους να την καταστρέψει!

Το ημερολόγιο έγραφε 7 Μαρτίου 1945! Η μάχη γυρίστηκε και ταινία, που μπορείτε να δείτε πιέζοντας τον σύνδεσμο: Γέφυρα Ρεμάγκεν

Ανιχνευτής






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.