Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Οι Ισραηλινοί αλεξιπτωτιστές.

Πριν από πολύ λίγο καιρό οι Ισραηλινοί έκαναν μιας μεγάλης κλίμακας άσκηση χρησιμοποιώντας το σύνολο της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών που διαθέτουν. Τέτοια άσκηση είχαν να κάνουν από την 10ετία του '90.

Όπως σχολιάστηκε από στρατιωτικούς παρατηρητές, το Ισραήλ ετοιμάζεται πυρετωδώς για ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις και μέσα σ' αυτές μάλλον προσβλέπουν στην αποτελεσματικότητα των αλεξιπτωτιστών τους.

Ο άμεσος και σημαντικότερος αντίπαλος του προς το παρόν φαίνεται να είναι οι Χεσμπολάχ,  στα βόρεια σύνορά τους με τον Λίβανο, οι οποίοι υποστηρίζονται από τους Ιρανούς και προετοιμάζονται επίσης για επιχειρήσεις. Τυχαίο;

Οι Ισραηλινοί αλεξιπτωτιστές, θεωρούνται επίλεκτες μονάδες Πεζικού για το στρατό τους. Έχουν κερδίσει μεγάλο σεβασμό για την αυστηρή πειθαρχία, την καρτερία, την πρωτοβουλία και την αφοσίωση στο καθήκον τους, μέσα στα κατά καιρούς πεδία των μαχών της πατρίδας τους.


Ισραηλινοί αλεξιπτωτιστές στη Γάζα. (Πηγή)

Η εκπαίδευσή τους είναι πολυποίκιλη. Εκτός από τα αλεξίπτωτα, μπορούν να ενεργήσουν σαν μηχανοκίνητο πεζικό, να εκτελέσουν αεροκίνητες επιχειρήσεις με ελικόπτερα, αλλά και να διεξάγουν αμφίβιες επιχειρήσεις με απόβαση από αμφίβια αποβατικά σκάφη. 

Εκπαιδευτική άσκηση της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών στα υψίπεδα του Γκολάν. Προσέξτε την εξάρτυση και τον οπλισμό των αλεξιπτωτιστών. Η εξάρτυση μοιάζει να είναι ταυτόχρονα και αλεξίσφαιρο γιλέκο, με προσαρτημένο γυλιό μάχης. Ο οπλισμός τους είναι τυφέκια Μ-16 με δίποδα και διόπτρα Trijicon. (Πηγή)
Το αξιοπρόσεκτο στην οργάνωση του Ισραηλινού πεζικού είναι ότι διαθέτει ένα Σώμα Στρατού με 4 Ταξιαρχίες, εκ των οποίων η μία είναι η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών που διοικείται από Συνταγματάρχη. Ο διοικητής του Σώματος, είναι Ταξίαρχος! 

Η Ταξιαρχία τώρα διαθέτει 3 Τάγματα Αλεξιπτωτιστών 1 Τάγμα Ειδικών Αποστολών, Λόχο Αναγνώρισης-Ανιχνευτών, Λόχο Μηχανικού μάχης, Λόχο Διαβιβάσεων και Λόχο Αντιαρματικών όπλων.

Πηγή


Το έμβλημα της Ταξιαρχίας είναι ένα φίδι με φτερά. Κάθε μονάδα και υπομονάδα, έχει κωδικό όνομα που προέρχεται από κάποιο ερπετό, όπως "κόμπρα", "οχιά" κ.α. Βλέπετε στο οργανόγραμμα την σύνθεσή της.

Ισραηλινοί αλεξιπτωτιστές σε εκπαιδευτικό άλμα. Η γυναίκα αρχηγός Ρίψεως τους δίνει οδηγίες. (Πηγή φωτογραφίας)
Η συμμετοχή εθελοντική, η επιλογή αυστηρή και η εκπαίδευση επίπονη και επίμονη. Τα κριτήρια για να γίνει κανείς αλεξιπτωτιστής είναι πολλά. Όλοι διέρχονται από σχολείο υπαξιωματικών και όσοι πετυχαίνουν σε συγκεκριμένες εξετάσεις όπου αποδεικνύονται οι γνώσεις τους προωθούνται για αξιωματικοί.

Οι γυναίκες γίνονται δεκτές στην Ταξιαρχία, σαν διοικητικό προσωπικό, εκπαιδευτές στη ΣΧΑΛ και σε άλλα στρατιωτικά αντικείμενα, αλλά και για συσκευαστές.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο πιέζοντας ΕΔΩ



Ανιχνευτής









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.