Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ανάμεσα στους Ρώσους αλεξιπτωτιστές

 

Δείτε ένα βίντεο σχετικά πρόσφατο, για την εκπαίδευση και τη ζωή των Ρώσων αλεξιπτωτιστών, των VDV, όπως την έζησε ένας Βρετανός δημοσιογράφος, ακολουθώντας το πρόγραμμά τους για κάποιο χρονικό διάστημα.

Αν και είναι ένα προπαγανδιστικό ντοκιμαντέρ, δίνει μια πολύ καλή και διαφωτιστική εικόνα για τις αεραποβατικές τους δυνάμεις,  Воздушно-десантные войска, ВДВ (Vozdushno-desantnye-voyska).


Οι Ρώσοι διαθέτουν 4 Μεραρχίες των 2 συνταγμάτων με 6.000 άνδρες συνολική δύναμη η κάθε μία, 5 ανεξάρτητες ταξιαρχίες, ένα αεραποβατικό σύνταγμα πυροβολικού και ένα σύνταγμα διαβιβάσεων.

Ο ατομικός και ομαδικός τους φορητός οπλισμός ποικίλει με μεγάλη γκάμα διαφόρων διαμετρημάτων.

Οι αποστολές τους είναι σε γενικές γραμμές παρόμοιες με αυτές των αεραποβατικών στρατευμάτων όλων των χωρών: Υπερκέραση απ' αέρος, κατάληψη εδαφών τακτικής σημασίας και διατήρησή τους μέχρι τη συννένωση με άλλες επίγειες δυνάμεις.


Αποτελούν μια ταχυκίνητη δύναμη αυξημένης ετοιμότητας που μέσα σε λίγες ώρες μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε μέσα στην εμβέλεια των αεροπορικών τους μέσων. Όπως όλοι οι αλεξιπτωτιστές δεσμεύονται από την ΔΜ (Διοικητική Μέριμνα) έχοντας επάρκεια και αυτοδυναμία για μερικές ημέρες μόνο, χωρίς ανεφοδιασμό.

Αρκετοί απ' αυτούς πρέπει να βρίσκονται στην Κριμαία τώρα.


Ανιχνευτής








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.