Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Στρατιωτικά παίγνια και αγώνες..

Διαφημιστική φωτογραφία για τους αγώνες ελευθέρων σκοπευτών στα πλαίσια των διεθνών στρατιωτικών αγώνων που οργανώνει η Ρωσία (Πηγή)
Ήδη από το Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016, ξεκίνησαν οι διεθνείς στρατιωτικοί αγώνες στη Ρωσία, υπό την αιγίδα του ρωσικού ΥΕΘΑ.

Μια καλή και ίσως πρωτότυπη ιδέα, που άρχισε να υλοποιείται από το 2015, αλλά δεν έχει επικεντρώσει επαρκώς τα φώτα της δημοσιότητας και κατ' επέκταση το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης.

Το πρωτότυπο στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με στρατιωτικά αθλήματα τύπου στρατιωτικού πεντάθλου μόνο, αλλά με συναγωνισμό (και ανταγωνισμό)  μεταξύ τμημάτων Όπλων και Σωμάτων του στρατού ξηράς, μονάδων του ΠΝ και της ΠΑ, καλύπτοντας όλο το φάσμα των στρατιωτικών δραστηριοτήτων!

Οι στρατιωτικοί αυτοί αγώνες, που χαρακτηρίζονται διεθνείς, (ή "Ολυμπιακοί" από τους είρωνες γιατί απεκλείσθη η ρωσική συμμετοχή στ' αθλήματα στίβου στους Ολυμπιακούς του Ρίο) και που εφέτος συμμετέχουν 3.000 διαγωνιζόμενοι από  22 χώρες (μεταξύ των οποίων η Ελλάδα) περιλαμβάνουν τις παρακάτω δοκιμασίες δεξιοτήτων:
Γίνεται αντιληπτό, ότι έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια οργάνωσης και βέβαια όποιος συμμετέχει πρέπει να να είναι πολύ καλά προετοιμασμένος για να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία. Όπως φαίνεται δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλες τις δοκιμασίες. Κάθε χώρα συμμετέχει όπου η ίδια αποφασίσει, όπως γίνεται και σε κλασσικούς αθλητικούς αγώνες. Οι κανόνες για κάθε δοκιμασία φαίνονται αν πιέσετε τον αντίστοιχο σύνδεσμο.

"Οι δοκιμασίες καλύπτουν τις κύριες καταστάσεις μάχης που ενδεχομένως να συναντήσουν τμήματα σε πραγματική επιχείρηση. Η έμφαση δίνεται σε συνδυασμούς στρατιωτικών δεξιοτήτων, φυσικής κατάστασης, τεχνικής και τακτικής στο πεδίο της μάχης ατομικά και ομαδικά, ώστε  τελικά να εξάγεται η εικόνα της συνολικής εκπαίδευσης ενός στρατιωτικού τμήματος" όπως τις περιέγραψε ένας Κινέζος στρατηγός!

Οι  χώρες που συμμετέχουν με μία έως και 23 ομάδες (για όλες τις δοκιμασίες) εκτός από Ρωσία, είναι: το Καζακστάν, η Κίνα, η Βενεζουέλα, η Αγκόλα, η Λευκορωσία, η Αίγυπτος, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν, η Ζιμπάμπουε, η Αρμενία, η Μογγολία, η Ινδία, η Σερβία, το Κουβέιτ, το Κιργιστάν, η Νικαράγουα, το Τατζικιστάν, η Ελλάδα, η Νότιος Αφρική, το Βιετνάμ και  το Μαρόκο. 

 Σαν παρατηρητές συμμετέχουν οι: Σαουδική Αραβία, Αλγερία, Μιανμάρ, Αυστρία, Ναμίμπια, Γερμανία, Ισραήλ, Κούβα και Ινδονησία. Οι Ρώσοι κάλεσαν πάνω από 40 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και τις ΗΠΑ, αλλά η ανταπόκριση δεν ήταν προφανώς η ..επιθυμητή!

Συνολικά συμμετέχουν 121 ομάδες στις παραπάνω δοκιμασίες, με πολυπληθέστερη συμμετοχή από Ρωσία, Κίνα και Καζακστάν. Η Ελλάδα συμμετέχει με μια ομάδα ελευθέρων σκοπευτών στην αντίστοιχη δοκιμασία! Αν δει κάποιος στους παραπάνω συνδέσμους τι περιλαμβάνει η κάθε δοκιμασία, θα διαπιστώσει ότι ακόμα και στις δοκιμασίες των "σωματατζήδων" εμπεριέχεται διέλευση στίβου εμποδίων και εκτέλεση βολών μάχης! Για να καταλαβαίνουμε δηλαδή την βαρύτητα που δίνουν στη φυσική αγωγή μάχης "δυτικά" και "ανατολικά"!

Διαφημιστική φωτογραφία για τους αγώνες ελευθέρων σκοπευτών στα πλαίσια των διεθνών στρατιωτικών αγώνων που οργανώνει η Ρωσία (Πηγή)
Η Ελλάδα, σαν η μόνη διαγωνιζόμενη χώρα του ΝΑΤΟ, είναι βέβαιο ότι θ' αποσπάσει ...σχόλια και κριτικές από τους συμμάχους , αλλά ..δεν πειράζει! Αρκεί η συμμετοχή να είναι επωφελής! Εδώ έχει γίνει σήριαλ η οικονομική κρίση μας, που φροντίσαμε με "υποδειγματική ευαισθησία" να την αναδείξουμε, τη στιγμή που άλλοι εταίροι μας, κρύβουν τις ακαθαρσίες τους επιμελώς! 

Βέβαια καλόν είναι να συμμετέχουμε πιο ενεργά και σε στρατιωτικά ..παίγνια δυτικών συμμάχων για να έχουμε πολύπλευρη εικόνα! 

Η 10μελής ομάδα  μας που ξεκινάει από  2 Αυγούστου 2016 τους αγώνες στο Καζακστάν, έχει να συναγωνισθεί με ομάδες από 10 χώρες. Το διαμέτρημα που χρησιμοποιείται είναι των 7, 62 χιλ. και διαγωνίζονται σε ατομική επίδοση βολών, επίδοση ζεύγους και επίδοση στην επιτήρηση και αναγνώριση περιοχής, καθώς και στην αίτηση πυρών πυροβολικού! Στις 9 Αυγούστου 2016  ολοκληρώνονται οι αγώνες των ελευθέρων σκοπευτών και δίδονται τα βραβεία στους νικητές. Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε καλά!

Πάντως μέχρι τώρα, τις εντυπώσεις τις έχει κλέψει το ..δίαθλο των αρμάτων! Ποιός είναι καλύτερος σε τι, βγαίνει πολύ εύκολα, αρκεί να συμμετέχει! Αλλιώς, παραμένει στον ..μύθο του, μέχρι τη στιγμή της ..οδυνηρής αλήθειας όπου αποκαλύπτεται η πραγματική κατάσταση και τότε... άντε γεια!

Εκπαίδευση και πάλι εκπαίδευση!!


Ανιχνευτής









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.