Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Αποκαλυπτήρια του μνημείου των ΛΟΚ



Στις 30 Μαρτίου του 1953, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των ΛΟΚ στο Καβούρι της Βουλιαγμένης, με την παρουσία του βασιλικού ζεύγους, του πρωθυπουργού τέως στρατάρχη Αλέξανδρου Παπάγου και βέβαια του εμπνευστή του μνημείου, Στρατηγού Καλλίνσκη.

Τ' αποκαλυπτήρια παρουσιάστηκαν από τα μέσα ενημέρωσης της εποχής και οι σκηνές των αποκαλυπτηρίων απομνημονεύθηκαν σε ταινία επικαίρων.

Οι εικόνες των ΛΟΚ γεμίζουν με έντονα συναισθήματα τους θεατές της ταινίας, ειδικά αν ανήκουν στην οικογένεια των ειδικών δυνάμεων. Είναι μια ταινία επικαίρων ανάμεσα σε πολλές άλλες, αλλά πολύ σημαντική για την ιστορία των Καταδρομών και των Ειδικών Δυνάμεων γενικότερα. 

Μέσα εκεί φαίνεται, για πολύ λίγο δυστυχώς, ο αεικίνητος και ευκίνητος για την ηλικία του Στρατηγός Καλλίνσκης, δίπλα στο βασιλιά Παύλο. Και αν δεν κάνω λάθος, φαίνεται και ο τότε Α/ΓΕΣ Στρατηγός Τσακαλώτος.

Ανεξίτηλες μνήμες των ΛΟΚ!

Δείτε την ταινία, πιέζοντας τον σύνδεσμο: ΛΟΚ και επιλέξτε το θέμα "Αποκαλυπτήρια του μνημείου ΛΟΚ" ανάμεσα από τ' άλλα επίκαιρα που παρουσιάζονται εκεί.

Αύριο, όπως έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Μαΐου, τελείται το μνημόσυνο των πεσόντων ανδρών των Καταδρομών στο Καβούρι. Στο σημείο συνάντησης των ΛΟΚ, θ' ακουστούν για μια ακόμη φορά ανάμεικτες  οι φωνές των παλαιών και νέων θύμιζοντας ότι η ιστορία συνεχίζεται.


Ανιχνευτής


1 σχόλιο :

  1. Αγαπητέ μου φίλε να ξερες τι χαρά
    μας δίνεις στην οικογένεια μας και ιδιαίτερα στον πεθερό μου Πρόδρομο αυτή τη στιγμή είναι απίστευτη να
    αναγνωρίζει μέσα από το video αυτό,
    τον εαυτό του!!!!!
    Πρώτος τον αναγνώρισα εγώ και σιγουρεύοντας το, μετά τον κάλεσα να το δει φυσικά την φωτογραφία,και μέχρι τελευταία στιγμή αυτό νόμιζε.
    Μετά από 60 ολόκληρα χρόνια και υπό
    άλλες συνθήκες να βλέπει τώρα χάρη στην τεχνολογία ολοζώντανο τον εαυτό του σε ηλικία 23 χρόνων.
    Οι θερμές ευχαριστίες μας είναι από καρδιάς και ψυχής καλέ μου φίλε
    που δεν γνωρίζουμε και το όνομά σου.....Θα επανέλθουμε σε λίγο γιατί υπάρχει μεγάλη φόρτιση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.