Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Οι μαχητές της Α' Μοίρας Καταδρομών


Τα πολλά λόγια περιττεύουν όταν έρχεται η στιγμή να μιλήσεις για όλα τα παλληκάρια που "κατέβηκαν" στην Κύπρο με τα Νοράτλας στις 21 του Ιούλη του 1974 για να τιμήσουν τα ελληνικά όπλα και να διασώσουν την εθνική μας αξιοπρέπεια. 

Τι μπορεί να πει κανείς για την θυσία αυτών των καταδρομέων που σε μια παράτολμη και απρόσμενη για πολλούς εχθρούς και "φίλους" αποστολή, έχασαν την ζωή τους πετώντας πάνω από την χαροκαμένη Κύπρο, από φιλικά δυστυχώς βόλια, σε μια στιγμή του χάους του πολέμου.

Και όμως πολλά μπορεί να περιγράψει όποιος τους πλησιάσει και  γνωρίσει τους παλαιούς πολεμιστές, που μόνο τα τελευταία χρόνια αρχίζει η πολιτεία να τους αναγνωρίζει τον εθνικό αγώνα που έδωσαν! Τι ειρωνεία πράγματι, να εκθειάζονται από τα μέσα ενημέρωσης άνθρωποι "κενοί" και να μην προβάλλονται προς μίμηση αυτοί που αγωνίστηκαν για τα εθνικά ιδανικά της φυλής μας. 

Είχα την τύχη να γνωρίσω  αρκετούς απ' αυτούς που ακόμη και σήμερα κρατούν χαμηλούς τόνους και υπερηφανεύονται, όχι για τους εαυτούς τους αλλά για τους άλλους συμπολεμιστές τους. Δείγμα αλληλοεκτίμησης και σεμνότητας. Δείγμα αγνότητας ψυχής. 

Την ιστορία τους θα αφήσω να τη διαβάσετε μέσα από ένα ιστολόγιο που έχει το όνομα του τότε διοικητή της Α' Μοίρας Καταδρομών. Πιέστε στο όνομα: "Γεώργιος Παπαμελετίου" και δείτε τι περιγράφει.


Ανιχνευτής






2 σχόλια :

  1. ανιχνευτή το πρώτο βίντεο είναι απο τον παπαχελα και υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι που τον βρίζουν για ανθέλληνα.....

    έχεις να προτείνεις κάποιο βιβλίο εκτός από το "ΚΥΡΙΟΙ, ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ" που έχω διαβάσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Δημήτριος Τσαμκιράνης

    Ο Έφεδρος Ανθυπολοχαγός ("Σήμερα ΛΟΧΑΓΟΣ") Δημήτριος Τσαμκιράνης 1973 B' EΣΣΟ 106 Σειρά*, με καταγωγή από τις Ελευθερές Καβάλας, γεννήθηκε το 1953 και σκοτώθηκε στην Κύπρο στις 22 Ιουλίου του 1974, στα τραγικά γεγονότα της εισβολής, κατά τρόπο που μόνο θλίψη γεμίζει. Ξεκίνησε τις γυμνασιακές του σπουδές στην Καβάλα και στην συνέχεια τις ολοκλήρωσε με υποτροφία στις ΗΠΑ όπου και σπούδασε. Τον Απρίλιο του 1973 διέκοψε τις σπουδές του για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στις δυνάμεις καταδρομών. Μετά από δική του επιλογή συμμετείχε στην στρατιωτική αποστολή με προορισμό την Κύπρο, ώστε μαζί με άλλους συντρόφους του, να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ματωμένη γη της Κύπρου, αμέσως μετά την τουρκική εισβολή στο μαρτυρικό νησί τον Ιούλιο του 1974. Μαζί με λοκατζήδες της Α Μοίρας Καταδρομών Μάλεμε Χανίων και μία διμοιρία της Γ Μοίρας Καταδρομών από όλη την Ελλάδα, ο Δημήτρης Τσαμκιράνης συμμετείχε στην αεραποβατική επιχείρηση μεταφοράς προσωπικού, με αεροσκάφη τύπου NOR-ATLAS της πολεμικής αεροπορίας, από την Ελλάδα στην Κύπρο, τη νύχτα της 21ης-22ας Ιουλίου 1974.

    http://efedros.blogspot.com/2011/11/blog-post_19.html#ixzz215RUuzjp

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.