Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Φιλικά ..άλματα!

Φωτογραφία αρχείου ΓΕΣ


Μια πολύ καλή φωτογραφία, από κοινά άλματα Ελλήνων και Αμερικανών αλεξιπτωτιστών, με το νέου τύπου αμερικανικό αλεξίπτωτο T-11 PPS

Τα άλματα γίνονται κατά την διάρκεια της άσκησης «BAYONET MINOTAUR – 2017»,  η οποία αφορά σε συνεκπαίδευση της ελληνικής  1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών (1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ «ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ») με την 173 Αεραποβατική Ταξιαρχία Πεζικού [173 Infantry Brigade Combat Team (Airborne) - IBCT (A)] των ΗΠΑ.

Η αμερικανική 173 Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών, οι "Sky Soldiers" (Στρατιώτες του Ουρανού) όπως είναι η ειδική ονομασία τους,  εδρεύει στην Βιντσέντζα  της Ιταλίας και αποτελείται από τρία τάγματα αλεξιπτωτιστών, (εκ των οποίων το ένα είναι της εθνοφρουράς του Τέξας) μία Μοίρα Αναγνωρίσεως, μία Μοίρα Πυροβολικού (Μ119 των 105 χιλ), ένα Τάγμα Μηχανικού Μάχης ειδικής σύνθεσης,  και ένα Τάγμα Υποστηρίξεως ΔΜ.

Η σύνθεσή της, είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής της νέας δομής δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ, που προβλέπει τη σύνθεση αυτοδύναμων σχηματισμών μάχης, ικανών να διεξάγουν παρατεταμένο αγώνα, οπουδήποτε και οποτεδήποτε, είτε είναι ενεργοί, είτε επιστρατευόμενοι

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που επικρατεί στην οργάνωση σχηματισμών μάχης με την φιλοσοφία της νέας αυτής δομής, είναι η αυξημένη δυνατότητα αναγνώρισης της περιοχής επιχειρήσεων σε βάθος για συλλογή πληροφοριών, η πολλαπλότητα και η συμβατότητα των επικοινωνιών με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και η στενή συνεργασία μαζί τους, για διάθεση πυρών υποστηρίξεως ώστε να μειούται η ανάγκη και η απόλυτη εξάρτηση σε πυροβολικό μάχης.

Έτσι βλέπουμε εδώ την Μοίρα Αναγνωρίσεως, να έχει δύο λόχους Ανιχνευτών και ένα λόχο αναγνώρισης μακράς ακτίνας δράσης και ελευθέρων σκοπευτών, ενώ το τάγμα Μηχανικού ειδικής σύνθεσης, περιλαμβάνει ένα λόχο διαβιβάσεων, ένα λόχο  πληροφοριών μάχης και δύο λόχους μηχανικού μάχης.

Η  Ταξιαρχία, της οποίας η δύναμη  ανέρχεται στους 3.500 περίπου προσωπικό, είναι από τους πλέον εμπειροπόλεμους σχηματισμούς, έχοντας λάβει μέρος σε όλες σχεδόν τις πρόσφατες επιχειρήσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Ήταν οι αλεξιπτωτιστές που τον Μάρτιο του 2003, έπεσαν στο βόρειο Ιράκ και κατέλαβαν το αεροδρόμιο του Μπασούρ.

Στη συνέχεια συμμετείχαν ξεκινώντας από το 2005, στις επιχειρήσεις του Αφγανιστάν, μέχρι και το 2013. Το 2005, παραμονές της ανάπτυξης  στο Αφγανιστάν, επισκέφθηκα το στρατόπεδό τους, και είδα την πλήρη κινητοποίησή τους. Παντού σε όλα τα κτίρια γίνονταν δοκιμές "ενεργειών αμέσου αντιδράσεως", όπως λέγονται στην στρατιωτική ορολογία, με τρόπους αντιμετώπισης απειλών κατά την είσοδο, ή κατά την κίνηση κατά μήκος ή εγκάρσια των δρόμων και γενικά σε αστικό περιβάλλον.

Πιστεύω να βγει κάτι καλό από αυτή την συνεργασία και όχι μόνο ανταλλαγές .πτερύγων αλεξιπτωτιστού.

Ανιχνευτής



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.