Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Ο Κώδικας του Καταδρομέα

 Πριν από δύο ημέρες, έφυγε από τη ζωή άλλος ένας Καταδρομέας, ο Στρατηγός Ιωάννης Ασλανίδης. Οι παλαιότεροι τον θυμούνται για την ενεργητικότητά του, την ευθύτητά του, τις γνώσεις του και την αντικειμενική του κρίση. 

 Αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων το 1957 ως Ανθυπολοχογαγός. Υπηρέτησε σε μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων (διοίκησε την Ε' Μοίρα Καταδρομών), σε θέσεις διοικητικές και επιτελικές στο στράτευμα, αλλά αυτό που αγάπησε περισσότερο ήταν οι Ειδικές Δυνάμεις, αγάπη που κράτησε μέχρι τέλους.

Μετά την αποστρατεία του το 1992 με το βαθμό του Αντιστρατήγου, ως επίτιμος Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, δεν έπαυσε να ενδιαφέρεται για τις Ειδικές Δυνάμεις. Έγινε ενεργητικότατο μέλος της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών και εργάστηκε για τη διατήρηση των παραδόσεων και της ιστορικής μνήμης. 

Πολυγραφότατος  όχι μόνο για στρατιωτικά θέματα αλλά για εθνικά και κοινωνικά προβλήματα, αρθρογράφησε σε πολλές ηλεκτρονικές και έντυπες εφημερίδες. Τα άρθρα του μπορεί κάποιος εύκολα με τη χρήση του ονόματός του, να τα βρει στο διαδίκτυο.

Είχα την τύχη και την τιμή να τον γνωρίσω από κοντά και να συζητήσω μαζί του για πολλά. Περισσότερο για τα "καταδρομικά", όντας μέλη και οι δύο της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών. Τιμώντας τη μνήμη του, θα αναφερθώ σε κάτι που ίσως ελάχιστοι το γνωρίζουν. Για τον Κώδικα του Καταδρομέα! Ένα σύνολο αρχών και αξιών που θα πρέπει ένας γνήσιος Καταδρομέας να πιστεύει και να εφαρμόζει όχι μόνο στο στράτευμα αλλά και στην Κοινωνία, ως απλός πολίτης.

Ανταλλάξαμε απόψεις με τον Στρατηγό και τελικά μου έστειλε τις δικές του προτάσεις, που αντανακλούν στον χαρακτήρα και το ποιόν του ανθρώπου. Δείτε παρακάτω την κατάθεση  ψυχής του:



Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο! 

Καλό ταξίδι Στρατηγέ! 


Ανιχνευτής





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.