Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Fuerzas Comando 2016

Τελετή έναρξης των αγώνων Ειδικών Δυνάμεων "Fuerzas Comando 2016" στο Περού.
Μια ακόμη ετήσια αθλητική διαγωνιστική δραστηριότητα ειδικών δυνάμεων διάρκειας 11 ημερών, ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα. Η Fuerza Comando 2016 που αυτή τη χρονιά έγινε στο Περού, με το σύνθημα: "Η δύναμή μας: Συνεργασία". Συνολικά 20 χώρες της αμερικανικής ηπείρου, οι περισσότερες της λατινικής Αμερικής έδωσαν το παρόν, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Άλλωστε, όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν, εμπνευστές της οργάνωσης αυτής της μορφής των αγώνων ή της άσκησης θα έλεγα, που ξεκίνησε από το 2004, είναι οι Αμερικανοί των οποίων η Νότια Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων  έχει αναλάβει την ευθύνη της καλής διοργάνωσης και διεξαγωγής, με υποστήριξη του εκάστοτε φιλοξενούντος κράτους.

Μεξικανός των Ειδικών Δυνάμεων τρέχει γύρω από ένα αμμόλοφο, ακολουθούμενος από διαιτητή, στα πλαίσια των αγώνων.  Προσέξτε το τυφέκιό του! FN F2000! (Πηγή)
Ο σκοπός των αγώνων είναι η δημιουργία πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των ειδικών δυνάμεων όλων των χωρών του δυτικού ημισφαιρίου, η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας και του συντονισμού ενεργειών, για την αντιμετώπιση των κοινών απειλών, όπως είναι το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και η τρομοκρατία.

Σκοπευτής από την Κόστα Ρίκα συμμετέχει σε αγώνες βολών μάχης. Εξοπλισμός που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους συναδέλφους Αμερικανούς. (Πηγή)
Με πιο απλά λόγια, οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις υποστηρίζουν την εκπαίδευση όλων των υπολοίπων, ώστε να είναι ικανοί μόνοι τους ν' αντιμετωπίζουν τα καρτέλ ναρκωτικών (και όχι μόνο) που μαστίζουν τις χώρες τους ενώ παράλληλα ασχολούνται με "εισαγωγές-εξαγωγές" στις ΗΠΑ. Είναι και οι κομμουνιστές αντάρτες στη μέση... "Όπου φτωχός και η μοίρα του.."

Στους αγώνες αυτούς πάντως συναγωνίζονται με ίσους όρους τους Αμερικανούς συναδέλφους τους και κάποιοι τους ξεπερνούν στη βαθμολογία. Αυτή τη χρονιά συμμετείχαν ομάδες από Αργεντινή,  Χιλή,  Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Παραγουάη, Περού, Γουιάνα, Ονδούρα, Ελ Σαλβαδόρ, Αϊτή, Γουατεμάλα, Τζαμάικα, Σουρινάμ, Τρίνινταντ, Τομπάγκο, Ουρουγουάη,  Παναμά, Μπελίζ, Μεξικό, και ΗΠΑ.

Ομάδα ειδικών δυνάμεων της Ουρουγουάης, μεταφέρουν ελαστική λέμβο στην θάλασσα, για διαγωνιστική κωπηλασία (Πηγή)
Οι αγώνες, είχαν δύο μέρη. Το 1ο μέρος αφορούσε στον συναγωνισμό οκταμελών ομάδων Καταδρομών και το 2ο μέρος συναγωνισμό ζευγών ελευθέρων σκοπευτών. Στο συναγωνισμό ομάδων Καταδρομών , περιλαμβάνονται δοκιμασία φυσικής κατάστασης, διέλευση εμποδίων αυτοπεποίθησης, CQB, (αγώνας εκ του συστάδην), δρόμος μετά φόρτου, διέλευση υδατίνων κωλυμάτων και στίβο εμποδίων.

Οι ελεύθεροι σκοπευτές, συναγωνίζονται σε βολές από διάφορες θέσεις, φυσική κατάσταση και κάλυψη-απόκρυψη.

Για το 2016 η ομάδα των ειδικών δυνάμεων της Κολομβίας βγήκε πρώτη σε βαθμολογία, ακολουθούμενη από την ομάδα του  Μεξικού, ενώ η ομάδα των ΗΠΑ κατέλαβε την τρίτη θέση.

Η ομάδα της Ονδούρας, πλησιάζει το τέρμα μετά από διαγωνιστική πορεία με φόρτο 20 χιλιομέτρων. (Πηγή)
Πολύ καλές και έντονες στιγμές φαίνεται, από τα λεγόμενα των συμμετασχόντων, να έζησαν οι αθλούμενοι. Καλές και συσσωρευμένες εμπειρίες που παραμένουν ανεξίτηλες για πάντα! Εξαιρετικός τρόπος προπόνησης  έμπειρου και εκπαιδευμένου προσωπικού. Μόνο συναγωνιζόμενοι με ισάξιους ανταγωνιστές, μπορούν να κρατήσουν την μαχητική τους ικανότητα οι"παλιοί"! Αυτό να μην το ξεχνάμε!

Δείτε κάποιες από τις δοκιμασίες στις οποίες αγωνίσθηκαν οι ομάδες σε διαφορετικές ημέρες, πιέζοντας του συνδέσμους:

3η Ημέρα Αγώνων,
4η Ημέρα Αγώνων,
6η Ημέρα αγώνων,
7η Ημέρα Αγώνων,
Αμφίβια δοκιμασία,
Βολές Μάχης,
Αγώνες Ελεύθερων Σκοπευτών

Ανιχνευτής



4 σχόλια :

  1. Καλησπέρα. Στην πρώτη φωτογραφία ασφαλως δεν πρόκειται για Ρ-90 αλλά για F2000 και πάλι της FN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το όπλο στην πρώτη φωτό είναι FN 2000 και όχι Ρ90

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τό όπλο που κρατά ο μεξικανός άνδρας των ΕΔ είναι το FS2000 και όχι τό P-90 (αμφότερα και τα δύο της FN)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ όλους τους προσεκτικούς αναγνώστες για την παρατήρηση! Διορθώθηκε το λάθος! Τουλάχιστον ξέρω ότι υπάρχει λεπτομερής προσοχή στα άρθρα της εφημερίδας, και μας δίνει το κίνητρο για συνέχιση της ανιδιοτελούς προσπάθειας!

    Θα χαρώ πολύ να φιλοξενώ και άρθρα όσων επιθυμούν να συμμετέχουν!

    Φιλικά,

    Ανιχνευτής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.