Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΑΓΩΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ (30 Μαρτίου 1946 - 29 Αυγούστου 1949)

Γράφει ο  Αντγος ε.α. κ. Ασλανίδης Ιωάννης
Επίτιμος Δκτης ΣΣΕ, μέλος της Λέσχης Καταδρομέων Ιερολοχιτών

ΛΟΚ
Θα ήθελα με τα λίγα λόγια που σταχυολογώντας παρακάτω αναφέρω, να κάνουμε ένα τρισάγιο, ένα μνημόσυνο στους υπερασπιστές ήρωες της πατρίδος, σήμερα νεκρούς, της περιόδου 1946-1949, Οι οποίοι με την θυσία τους απέτρεψαν τους τότε ξενοκίνητους πλανεμένους κομμουνιστές της πατρίδος μας, να πραγματοποιήσουν, οι πλείστοι άθελά των, τα καταχθόνια σχέδια εκείνων... που μεθόδευσαν τον εδαφικό ακρωτηριασμό της χώρας μας και τον εξανδραποδισμό του λαού μας.

Χωρίς να είναι στις προθέσεις μου η ανάξεση πληγών του παρελθόντος κρίνω σκόπιμο, χωρίς μίσος και πάθος, έτσι απλά ελευθέρα, υπηρετώντας το δίκαιο να επισημάνω την Ιστορική Αλήθεια, για μια τόσο σημαντική περίοδο (1946-49) της νεώτερης Ιστορίας της Ελλάδος, κατά την οποία διακυβεύτηκαν η Ελευθερία του Ελληνικού λαού και η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μας. 

Οι Μάχες στο Γράμμο και το Βίτσι και η νίκη του Ελληνικού Στρατού, αποτελούν Ιστορικό ορόσημο μιας πραγματικής Εθνικής αντίστασης κατά των πλανεμένων δυστυχώς αδελφών Ελλήνων τότε κομμουνιστών, για την σωτηρία της πατρίδος. 

Η Ελλάδα του Βορειοηπειρωτικού έπους του 1940, με τους αγώνες της στα Βουνά της Ηπείρου έδωσε, το πρώτο βασικό και ουσιαστικό ράπισμα στον φασισμό, όταν ισχυρά κράτη του τότε γνωστού κόσμου έπιπταν το ένα μετά το άλλο, δίνοντας έτσι την πρώτη ελπίδα και κουράγιο στον Ελεύθερο κόσμο για την τελική νίκη.

Ήλθε στη συνέχεια η εφιαλτική νύκτα της κατοχής.

Η ερειπωμένη, εξαντλημένη και καθημαγμένη Ελλάδα, κάτω από το βαρύ πέλμα του Γ΄ ΡΑΙΧ δεν ησύχασε, συνέχισε τον αγώνα της κατά του κατακτητή μέχρι της τελικής ήττας των δυνάμεων του φασισμού. Η Ανθρωπότης ανέπνευσε, η ελευθερία και το δίκαιο επεκράτησαν και οι λαοί πλέον ελεύθεροι άρχισαν την αναστήλωση της χώρας των, μέσα από τα ερείπια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Η Ελλάδα νικήτρια τότε και δοξασμένη με πρωταρχικό ρόλο στην ήττα του φασισμού, αλλά ευρισκόμενη στο χείλος του αφανισμού, αντίκρισε το φως της Ελευθερίας μέσα από τα ερείπιά της. Όλοι οι Έλληνες ανέμεναν το θαύμα, ζούσαν με την ελπίδα, ότι χάρις στην ζωτικότητα και το δημιουργικό πνεύμα της φυλής, θα βαδίζαμε ενωμένοι στην ανασυγκρότηση και προ παντός στην δικαίωση των Ελληνικών θυσιών και την ικανοποίηση επί τέλους των εθνικών δικαίων μας.

Αλλά οι ωραίες προσδοκίες και τα γλυκά όνειρα, για την δημιουργία μιας μεγάλης Ελλάδος, αντάξια των νικηφόρων αγώνων της, διαλύθηκαν. Οι τότε πλανεμένοι Έλληνες κομμουνιστές, καθοδηγούμενοι από τον διεθνή κομμουνισμό, εξαπέλυσαν το "Δεκεμβριανό κίνημα" και έτσι η προσφορά της εκατόμβης αίματος, στο βωμό της ελευθερίας για τους Έλληνες δεν σταματά. Την καταστολή του κομμουνιστικού κινήματος του Δεκεμβρίου 1944 και την συμφωνία της Βάρκιζας, ακολουθεί ο ύπουλος "Συμμοριτοπόλεμος" ( Η ονομασία προήλθε, μετά από προσφυγή στο Ο.Η.Ε. της Ελλάδος, για τον ακήρυκτο πόλεμο των ομόρων κρατών τον Οκτώβριο του 1947). Βέβαια την 15η Σεπτεμβρίου 1989 με τον Νόμο 1863/1989 ο "Συμμοριτοπόλεμος" μετονομάστηκε σε "Εμφύλιο Πόλεμο" και οι πλανεμένοι και ξενοκίνητοι τότε "Στασιαστές" σε "Δημοκρατικό Στρατό". Δια την ιστορία κατά την γνώμη μου δεν ήτο, ούτε συμμοριτοπόλεμος ούτε εμφύλιος ήτο Στάσις. Αυτό στην ουσία δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί το κακό έγινε, η Ελλάδα χωρίστηκε και κατεστράφη ολοσχερώς και η Εθνική ευκαιρία χάθηκε, όμως, οι παραχαράκτες και αναθεωρητές της Ελληνικής Ιστορίας πρέπει να γνωρίζουν ότι, η Ιστορία δεν γράφεται με "Ιδιοτελείς Νόμους".

Ο Αδελφοκτόνος πόλεμος των Ελλήνων άρχισε την νύκτα 30/31 Μαρτίου 1946 με την επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών, στο Σταθμό Χωροφυλακής Λιτοχώρου και τελείωσε την 29 Αυγούστου 1949 με το τέλος των νικηφόρων μαχών Γράμμου - Βίτσι του Ελληνικού Στρατού μας και την καταστροφή και εκδίωξη των ξενοκίνητων τότε Ελληνικών και όχι μόνον Κομμουνιστικών ανταρτικών Δυνάμεων στα όμορα κομμουνιστικά κράτη. Κατά το χρονικό διάστημα του "αδελφοκτόνου πολέμου" συνέβησαν πολλά και συνταρακτικά γεγονότα καίτοι σημαντικά, σεβόμενος την φιλοξενία της εφημερίδος, θα περιορισθώ σε δυο μεγάλης εθνικής σημασίας για την Ελλάδα γεγονότα : 

Πρώτον : Ο τότε κομμουνιστής, πρώτος στην ιεραρχία, Ν. Ζαχαριάδης συγκάλεσε την 5η ολομέλεια της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. στις 30-31 Ιανουαρίου 1949 που έλαβε κρίσιμες για την Ελλάδα αποφάσεις... μια παράγραφος της απόφασης προκάλεσε έντονα σχόλια σ' όλο τον λαό (και την αριστερά) λόγω της μεγάλης σημασίας, παρατίθεται ως έχει : "Στην Βόρεια Ελλάδα ο Μακεδονικός (Σλαυομακεδονικός) λαός τάδωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με ολοκλήρωση ηρωϊσμού και αυτοθυσίαςς που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός να βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως την θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποκτήση".
Δεύτερον : Μεταξύ των πολλών δεινών και καταστροφών που επέφεραν στη χώρα μας οι Στασιαστές, το πλέον φρικιαστικό ήταν το παιδομάζωμα. Τα τελικά απαχθέντα παιδιά ανήλθαν εις 28.000 και κατανεμήθηκαν στα διάφορα "δορυφόρα" (κομμουνιστικά) κράτη. Η βασική ιδέα και οι λεπτομέρειες εφαρμογής του Σχεδίου, κατά τα λεγόμενα οφείλονταν στην Μίτρα Μίτροβιτς Τφίλας, υπουργό της Δημοσίας Εκπαίδευσης της Δημοκρατίας της "Μακεδονίας" των Σκοπίων και κορυφαίας προσωπικότητας της Κομμιφόρμ.

Το φθινόπωρο του 1948, στην Αθήνα Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία ήταν όλοι ανήσυχοι... το ηθικό του Στρατού είχε κλονισθεί πολύ, λόγω των επιτυχιών του Στασιαστών. Τότε η Κυβέρνηση του Θεμ. Σοφούλη, αποφάσισε και διόρισε τον Στρατηγό Αλ. Παπάγο, ως Αρχιστράτηγο με ευρύτερες δικαιοδοσίες. Ο Αλεξ. Παπάγος αναπτέρωσε το ηθικό του Στρατεύματος, προέβη σε μερική αναδιάταξη στελεχών, επέβαλε αυστηρά πειθαρχία στον Στρατό και άνευ αντιρρήσεων εφαρμογή των διαταγών. Στα αρχικά στάδια των Επιχειρήσεων, εφήρμοσε Σχέδια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων εκ του Νότου, με μέριμνα να μην αναμολύνονται οι εκκαθαρισθείσες περιοχές. Στο τέλος με τα σχέδια επιχειρήσεων ΠΥΡΣΟΣ Α', Β' και Γ' κατόρθωσε στο Γράμμο και στο Βίτσι να διαλύσει και να εκδιώξει τους εναπομείναντες Στασιαστές Έλληνες και λοιπούς από τα όμορα κράτη, από τον Ελλαδικό χώρο, να καταστρέψει τις στρατιωτικές των εγκαταστάσεις και να φράξει τα Ελληνικά Σύνορα. 

Η 29 Αυγούστου 1949 είναι το τέλος του αδελφοκτόνου εκείνου πολέμου των πλανεμένων από ξένα συμφέροντα τότε ελλήνων κομμουνιστών και το τέλος της τριετούς αιματοχυσίας του Ελληνικού Λαού.

Παρ' όλα αυτά και παρά την αδιάψευστη μαρτυρία της Ιστορίας και σήμερα υπάρχουν θιασώτες των πλανεμένων εκείνων κομμουνιστών και οι οποίοι παντοιοτρόπως (τύπος, Μ.Μ.Ε, Βιβλία, κινηματογραφικές ταινίες κ.λπ.) διαστρεβλώνοντας την Ιστορική αλήθεια, προσπαθούν να ωραιοποιήσουν τις τότε εγκληματικές πράξεις των πλανεμένων κομμουνιστών και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Όμως παρ' όλα αυτά είναι παρήγορο και σημαντικό σήμερα, ότι αξιόλογα στελέχη της αριστεράς, άσκησαν και ασκούν έντονη κριτική στην τότε ηγεσία του Κ.Κ.Ε. και με παρρησία, κάνοντας την αυτοκριτική των, διακηρύττουν δημόσια, "... σύντροφοι ευτυχώς που δεν νικήσαμε...".

Εξήντα επτά[67] χρόνια πέρασαν από τότε και η Επίσημη Ελλάδα, οι Κυβερνήσεις της χώρας μας, επισήμως σήμερα αγνοούν όλους εκείνους τους ηρωικούς νεκρούς, στους οποίους οφείλουμε, την ελευθερία μας, την Δημοκρατία μας και την ως έχουμε σήμερα ύπαρξή μας, σαν Κράτος, σαν λαός και σαν Έθνος. 

Η Επίσημη Ελληνική πολιτεία, δεν έπραξε δυστυχώς μέχρι σήμερα αυτό που έπρεπε να πράξει. Ν’αναγείρει στο ιερό και πανέμορφο βουνό της Πατρίδος μας τον Γράμμο, Καλλιμάρμαρο Μνημείο υπέρ των ανδρείως και ευκλεώς πεσόντων υπέρ της Πατρίδος. Όπου κάθε χρόνο την επέτειο λήξεως του αδελφοκτόνου πολέμου να επισκέπτεται τον χώρο αυτόν, σύσσωμη η Πολιτική και Στρατιωτική ιεραρχία της χώρας μας, για ένα τρισάγιο, ένα μνημόσυνο όχι πλέον για να μισούν, αλλά για να μην λησμονούν τα εγκληματικά πολιτικά λάθη της εποχής εκείνης, τα αποτελέσματα της διχόνοιας και για να παραδειγματίζονται οι μέλλουσες πολιτικές γενεές των Ελλήνων. Και! Επί τέλους, να πάψει να εξαπατάται ο Ελληνικός Λαός, με τα εμφυλιοπολεμικά φαντάσματα του διχασμού. Τέλος! Οι νέες γενεές των Ελλήνων θα πρέπει προσβλέπουσες στο μέλλον να διαλογίζονται τα του Πλάτωνα: 

"Πατρός τε και μητρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζωνι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νούν έχουσι".

Έλεγε ο Αείμνηστος Στρατηγός Καρούσος Γεώργιος: "την 29/8 εκάστου έτους , μπαίνω ταπεινά στην εκκλησία και ανάβω δύο κεριά με την ίδια ευλάβεια. Το ένα για τους νεκρούς Έλληνες συμπολεμιστές μου και το άλλο για τους νεκρούς Έλληνες της άλλης πλευράς, που έπεσαν από δικά μας βόλια."














Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Η νευροφυσική προπόνηση

Πηγή φωτογραφίας
Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών αγώνων, εμφανίσθηκε ένα άρθρο σχετικά με το ντοπάρισμα των αθλητών, που έχει γίνει η "γάγγραινα" του αθλητικού κόσμου!

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, η αναφορά γίνεται σε μια άλλη μέθοδο "ντοπαρίσματος" που δεν χαρακτηρίζεται σαν τέτοια, ή τουλάχιστον όχι ακόμη!

Η καλπάζουσα τεχνολογία στον τομέα της νευροφυσικής, παρουσίασε το σύστημα "Halo", το οποίο, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, αυξάνει τη διεγερσιμότητα των κινητικών νευρώνων και σε συνδυασμό με την σωματική προπόνηση, επιταχύνει και αυξάνει τη δύναμη και τις δεξιότητες.

Το θέμα της νευροφυσιολογίας δεν είναι βέβαια κάτι νέο, αφού ήδη από την 10ετία του '70 είχε απασχολήσει τους επιστήμονες. Μάλιστα υπάρχει και τρόπος νευροβικής εκγύμνασης. Το διαφορετικό έγκειται στην χρήση ενός ειδικού εξαρτήματος, που μοιάζει πολύ με σετ ακουστικών.

Πηγή φωτογραφίας
Μη φαντασθείτε βελόνες και ηλεκτρόδια που προσαρμόζονται στο κρανίο του "ασθενούς"! Δεν υπάρχει ασθενής, αλλά αθλούμενος και  20 λεπτά πριν από την προπόνησή του, φοράει τα ακουστικά Halo (έτσι όπως φοράει οποιαδήποτε ακουστικά), ενώ στο κεφάλι του αγγίζουν οι άκρες ενός μαλακού αφρολέξ, εσωτερική επένδυση των ακουστικών, που παίζουν τον ρόλο των ηλεκτροδίων. Τα ακουστικά συνδέονται με το κινητό, στο οποίο είναι περασμένη η αντίστοιχη εφαρμογή και ..καλή προπόνηση!

Έτσι, με την εκπομπή  παλμών ενέργειας, αρχίζει η διέγερση του κινητικού φλοιού του εγκεφάλου, που με την αντίστοιχη νευρωνική διεγερσιμότητα,  επιτρέπει τον συνολικό και ταυτόχρονο ερεθισμό των νευρώνων-ρυθμιστών της κίνησης των μυών. Αυτή η διαδικασία επιφέρει καλύτερα και πιο αποδοτικά αποτελέσματα της γύμνασης του σώματος, ώστε τελικά να επιτυγχάνονται υψηλότερες επιδόσεις.

Πηγή φωτογραφίας
Πηγή φωτογραφίας
Η φιλοσοφία του συστήματος είναι η εξής: Με την συνήθη προπόνηση, τα σήματα που στέλνονται από τον εγκέφαλο του αθλούμενου προς τους μύες, είναι κατά κανόνα υποδεέστερου συντονισμού και δύναμης, ειδικά όταν ο αθλούμενος είναι ήδη κουρασμένος. (Φωτο αριστερά) Έτσι η απόδοση σταδιακά πέφτει.

Με την χρήση του συστήματος Halo, η "σηματοδότηση" που στέλνεται από τον εγκέφαλο, είναι πιο ισχυρή και συντονισμένη, με αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται και να γυμνάζονται περισσότερες μυικές ίνες. (Φωτο δεξιά) Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα, ας επισκεφθεί την ιστοσελίδα τους.

Απ' ό,τι φαίνεται τ' ακουστικά έγιναν ανάρπαστα και δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμα, αν και η τιμή τους φτάνει τα 750 δολάρια ΗΠΑ.

Αλλά δεν τα μνημονεύουμε τυχαία! Μπορεί η εταιρεία κατασκευής να κερδίζει πολλά, ειδικά μέσα από την αθλητική πελατεία, η ιδέα όμως δεν είναι απόλυτα δική της! Η διέγερση των νευρώνων κίνησης και γενικά η όλη διαδικασία, προέρχεται από έρευνες του στρατού, ο οποίος χρησιμοποίησε πειραματικά τέτοιες μεθόδους για την αύξηση της απόδοσης προσωπικού ειδικών δυνάμεων, ελευθέρων σκοπευτών και πιλότων.

Μάλιστα, κατά δήλωση της εταιρείας, επιτεύχθηκε απόδοση κατά 50% περισσότερο στις δεξιότητες των ελευθέρων σκοπευτών! Ο Αμερικανός ΥΕΘΑ, ήδη έχει ανακοινώσει ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, θα συνεργαστούν στενά με την εταιρεία για την περαιτέρω αξιοποίηση της μεθόδου στην αύξηση της επίδοσης του στρατιωτικού προσωπικού!

Οι Βρετανοί SAS, έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται επίσης και εξετάζουν την μέθοδο πιο προσεκτικά. Γιατί, εκτός από την βελτίωση της φυσικής κατάστασης, επιτυγχάνεται και η καλύτερη αφομοίωση και συγκράτηση γνώσεων, με άλλα λόγια βελτιώνεται η μάθηση!

Παρ' όλα αυτά, για να μη δημιουργηθεί η εντύπωση της "μαγικής λύσης", πρέπει να διευκρινίσουμε ότι χωρίς προσπάθεια από τον χρήστη, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει!

Παρεμπιπτόντως, μιλώντας για ελεύθερους σκοπευτές, ανακοινώθηκε  ότι οι δικοί μας δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν την 1η φάση των στρατιωτικών αγώνων που οργανώθηκαν στην Ρωσία. όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο! Δεν ξέρω τους λόγους, αλλά πιθανόν να μην ήταν τόσο εξοικειωμένοι με τον ρωσικό εξοπλισμό ελευθέρου σκοπευτού, γιατί όπως έγινε γνωστό χρησιμοποιήθηκαν μόνο ρωσικά όπλα. Είχαν χαμηλή επίδοση!

Πρώτοι βγήκαν οι Καζακστανοί, δεύτεροι οι Ρώσοι και τρίτοι οι Λευκορώσοι στους αγώνες ελευθέρων σκοπευτών. Σε τέτοιες περιπτώσεις, καλό είναι να συμμετέχουμε αφού έχουμε προετοιμασθεί κατάλληλα! Η χασούρα όμως κάνει και καλό γιατί μας προσγειώνει στην πραγματικότητα!


Ανιχνευτής




Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Στρατιωτικά παίγνια και αγώνες..

Διαφημιστική φωτογραφία για τους αγώνες ελευθέρων σκοπευτών στα πλαίσια των διεθνών στρατιωτικών αγώνων που οργανώνει η Ρωσία (Πηγή)
Ήδη από το Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016, ξεκίνησαν οι διεθνείς στρατιωτικοί αγώνες στη Ρωσία, υπό την αιγίδα του ρωσικού ΥΕΘΑ.

Μια καλή και ίσως πρωτότυπη ιδέα, που άρχισε να υλοποιείται από το 2015, αλλά δεν έχει επικεντρώσει επαρκώς τα φώτα της δημοσιότητας και κατ' επέκταση το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης.

Το πρωτότυπο στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με στρατιωτικά αθλήματα τύπου στρατιωτικού πεντάθλου μόνο, αλλά με συναγωνισμό (και ανταγωνισμό)  μεταξύ τμημάτων Όπλων και Σωμάτων του στρατού ξηράς, μονάδων του ΠΝ και της ΠΑ, καλύπτοντας όλο το φάσμα των στρατιωτικών δραστηριοτήτων!

Οι στρατιωτικοί αυτοί αγώνες, που χαρακτηρίζονται διεθνείς, (ή "Ολυμπιακοί" από τους είρωνες γιατί απεκλείσθη η ρωσική συμμετοχή στ' αθλήματα στίβου στους Ολυμπιακούς του Ρίο) και που εφέτος συμμετέχουν 3.000 διαγωνιζόμενοι από  22 χώρες (μεταξύ των οποίων η Ελλάδα) περιλαμβάνουν τις παρακάτω δοκιμασίες δεξιοτήτων:
Γίνεται αντιληπτό, ότι έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια οργάνωσης και βέβαια όποιος συμμετέχει πρέπει να να είναι πολύ καλά προετοιμασμένος για να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία. Όπως φαίνεται δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλες τις δοκιμασίες. Κάθε χώρα συμμετέχει όπου η ίδια αποφασίσει, όπως γίνεται και σε κλασσικούς αθλητικούς αγώνες. Οι κανόνες για κάθε δοκιμασία φαίνονται αν πιέσετε τον αντίστοιχο σύνδεσμο.

"Οι δοκιμασίες καλύπτουν τις κύριες καταστάσεις μάχης που ενδεχομένως να συναντήσουν τμήματα σε πραγματική επιχείρηση. Η έμφαση δίνεται σε συνδυασμούς στρατιωτικών δεξιοτήτων, φυσικής κατάστασης, τεχνικής και τακτικής στο πεδίο της μάχης ατομικά και ομαδικά, ώστε  τελικά να εξάγεται η εικόνα της συνολικής εκπαίδευσης ενός στρατιωτικού τμήματος" όπως τις περιέγραψε ένας Κινέζος στρατηγός!

Οι  χώρες που συμμετέχουν με μία έως και 23 ομάδες (για όλες τις δοκιμασίες) εκτός από Ρωσία, είναι: το Καζακστάν, η Κίνα, η Βενεζουέλα, η Αγκόλα, η Λευκορωσία, η Αίγυπτος, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν, η Ζιμπάμπουε, η Αρμενία, η Μογγολία, η Ινδία, η Σερβία, το Κουβέιτ, το Κιργιστάν, η Νικαράγουα, το Τατζικιστάν, η Ελλάδα, η Νότιος Αφρική, το Βιετνάμ και  το Μαρόκο. 

 Σαν παρατηρητές συμμετέχουν οι: Σαουδική Αραβία, Αλγερία, Μιανμάρ, Αυστρία, Ναμίμπια, Γερμανία, Ισραήλ, Κούβα και Ινδονησία. Οι Ρώσοι κάλεσαν πάνω από 40 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και τις ΗΠΑ, αλλά η ανταπόκριση δεν ήταν προφανώς η ..επιθυμητή!

Συνολικά συμμετέχουν 121 ομάδες στις παραπάνω δοκιμασίες, με πολυπληθέστερη συμμετοχή από Ρωσία, Κίνα και Καζακστάν. Η Ελλάδα συμμετέχει με μια ομάδα ελευθέρων σκοπευτών στην αντίστοιχη δοκιμασία! Αν δει κάποιος στους παραπάνω συνδέσμους τι περιλαμβάνει η κάθε δοκιμασία, θα διαπιστώσει ότι ακόμα και στις δοκιμασίες των "σωματατζήδων" εμπεριέχεται διέλευση στίβου εμποδίων και εκτέλεση βολών μάχης! Για να καταλαβαίνουμε δηλαδή την βαρύτητα που δίνουν στη φυσική αγωγή μάχης "δυτικά" και "ανατολικά"!

Διαφημιστική φωτογραφία για τους αγώνες ελευθέρων σκοπευτών στα πλαίσια των διεθνών στρατιωτικών αγώνων που οργανώνει η Ρωσία (Πηγή)
Η Ελλάδα, σαν η μόνη διαγωνιζόμενη χώρα του ΝΑΤΟ, είναι βέβαιο ότι θ' αποσπάσει ...σχόλια και κριτικές από τους συμμάχους , αλλά ..δεν πειράζει! Αρκεί η συμμετοχή να είναι επωφελής! Εδώ έχει γίνει σήριαλ η οικονομική κρίση μας, που φροντίσαμε με "υποδειγματική ευαισθησία" να την αναδείξουμε, τη στιγμή που άλλοι εταίροι μας, κρύβουν τις ακαθαρσίες τους επιμελώς! 

Βέβαια καλόν είναι να συμμετέχουμε πιο ενεργά και σε στρατιωτικά ..παίγνια δυτικών συμμάχων για να έχουμε πολύπλευρη εικόνα! 

Η 10μελής ομάδα  μας που ξεκινάει από  2 Αυγούστου 2016 τους αγώνες στο Καζακστάν, έχει να συναγωνισθεί με ομάδες από 10 χώρες. Το διαμέτρημα που χρησιμοποιείται είναι των 7, 62 χιλ. και διαγωνίζονται σε ατομική επίδοση βολών, επίδοση ζεύγους και επίδοση στην επιτήρηση και αναγνώριση περιοχής, καθώς και στην αίτηση πυρών πυροβολικού! Στις 9 Αυγούστου 2016  ολοκληρώνονται οι αγώνες των ελευθέρων σκοπευτών και δίδονται τα βραβεία στους νικητές. Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε καλά!

Πάντως μέχρι τώρα, τις εντυπώσεις τις έχει κλέψει το ..δίαθλο των αρμάτων! Ποιός είναι καλύτερος σε τι, βγαίνει πολύ εύκολα, αρκεί να συμμετέχει! Αλλιώς, παραμένει στον ..μύθο του, μέχρι τη στιγμή της ..οδυνηρής αλήθειας όπου αποκαλύπτεται η πραγματική κατάσταση και τότε... άντε γεια!

Εκπαίδευση και πάλι εκπαίδευση!!


Ανιχνευτής