Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Η προβολή των Αλεξιπτωτιστών

Έλληνες Αλεξιπτωτιστές (Πηγή)

"Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει" λέει μια λαϊκή παροιμία και δεν έχει βγει τυχαία, αλλά μετά από ζύμωση ίσως αιώνων, υπονοώντας, ότι χρειάζεται η αυτοδιαφήμιση, αν θέλεις να σε προσέξουν καλύτερα οι άλλοι, φτάνει να μην τα "παραφουσκώνεις" τα πράγματα.

Πολλές φορές εδώ στη χώρα μας και σ' όλους τους τομείς, γίνεται το ακριβώς αντίθετο! Όχι μόνο δεν παινεύουμε το σπίτι μας, αλλά "βγάζουμε και τ' άπλυτα στη φόρα", δίνοντας το δικαίωμα στους τρίτους να μας οικτίρουν ή το χειρότερο να μας χλευάζουν. Τώρα τελευταία το έχουμε δει πολλές φορές αυτό, ειδικά από πολιτικούς και δημοσιογράφους.  Αυτοδυσφήμιση!

Λέξεις όπως "Τιτανικός", "Μπανανία", "Χάος", "Μπάχαλο" και πολλές άλλες, διανθίζουν το ελληνικό γίγνεσθαι, δυστυχώς προερχόμενες κυρίως από συμπατριώτες μας. Ό,τι είναι ξένο είναι και καλύτερο! Το μήνυμα έχει περάσει με   ..επιτυχία και στους νεώτερους. Όχι ότι δεν υπάρχει και δόση αλήθειας άλλοτε μεγάλη και άλλοτε μικρή σ' αυτά! Αλλά ποιο κράτος έχει την ιδανική πολιτεία; Αν υπάρχει κάτι τέτοιο, ίσως είναι σ' άλλο κόσμο ή στους ουρανούς!

 Για να καταλάβετε την αυτοδιαφήμιση, θα ήθελα να σας δείξω 3 διαφορετικές προβολές αλεξιπτωτιστών από τ' αντίστοιχα κράτη τους, μέσα από βίντεο που έχουν αναρτηθεί  στο διαδίκτυο.


Βρετανοί Αλεξιπτωτιστές (Πηγή)

Το πρώτο προέρχεται από τους Βρετανούς, στο οποίο εκθειάζουν τους "Κόκκινους Διαβόλους" τους, όπως συνηθίζουν να τους αποκαλούν (Red Devils). Μέσα εκεί, προσέξτε τα στιγμιότυπα της επίγειας εκπαίδευσης, το φόρτο, τον τύπο του αλεξιπτώτου και τον τρόπο εκτέλεσης αλμάτων στατικού ιμάντα, με ή χωρίς φόρτο! Είναι καλοί! Δείτε το τελευταίο βιντεοκλίπ για την 16η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών τους. (16 Air Assault Brigade)

Γερμανοί Αλεξιπτωτιστές (Πηγή)


Το δεύτερο βίντεο αφορά στους Γερμανούς. Κάποιες στιγμές θυμίζουν την κάποτε κραταιά Βέρμαχτ, που σήμερα έχει πάρει τ' όνομα Μπούντεσβερ. Ίδιο όνομα, με άλλη λέξη! Μπορείτε να δείτε σε ποιά σημεία επικεντρώνεται η προσπάθεια των Γερμανών, όπως και ότι δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά στην εκπαίδευση αλεξιπτωτιστού από την αντίστοιχη δική μας, αφού και οι δύο ακολουθούμε την "αμερικανική σχολή". Το σλόγκαν τους που  εμένα τουλάχιστον μου "αμερικανίζει", είναι: "'Έτοιμοι για μάχη, οποτεδήποτε και παντού στον κόσμο" (Einsatzbereit, jederzeit, weltweit!) Κάποτε ήταν διαφορετικό: "Μην παραπονιέσαι! Πολέμησε!" (Klagt nicht! Kamf!) Υπόψη ότι οι Γερμανοί Αλεξιπτωτιστές, ανήκουν στην Μεραρχία Ειδικών Επιχειρήσεων που έχουν οργανώσει.


Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές (Πηγή)

 Το τρίτο βίντεο προέρχεται από τη Ρωσία, που εντυπωσιάζει με τη μαζική εκτέλεση αεραποβάσεων, με όλα τα μέσα και υλικά, θυμίζοντας λίγο-πολύ τη σοβιετική εποχή. Διαφορετικό στυλ εκπαίδευσης, αλεξιπτώτων και ρίψεων.

Δείτε και ένα δικό μας βίντεο, έτσι για σύγκριση της ποιότητας της διαφήμισης των ειδικών δυνάμεων. Μήπως  θα έπρεπε να υπάρχει κάτι καλύτερο;



Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.